Man ser hur vätskenivån minskar för varje steg, det avdunstar lite kombucha på 4 veckor. På sista bilden syns också det enorma lagret av döda jästsvampar på botten av burken. Det var all den jästen som gjorde kombuchan så grumlig i början.
Dessutom ser man att det hänger ner friska och normala jäststrängar under kulturen/svampen på sista bilden.
Efter 4 veckor är kombuchan alldeles för sur att dricka, även för mig som gillar den sur! Men den här vätskan och kulturen är perfekt för att starta upp en ny bryggning. Jag har skapat ett "start-paket" med superkrafter!!!
Här är det tidigare inlägget om att fixa till jäst obalans i sin kombucha.
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/03/kombucha-jastbalans.html
---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALU. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.
OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning.
Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.