Flaska med strimlat skal från en clementin och några bitar kanel. Redan efter några minuter blir kombuchan vackert orange av citrus-skalet! |
Filéa bort det vita från skalet. |
Skär skalet i ramsor |
Ibland, särskilt om det gäller frukter som citron eller grapefrukt så kan det bli väl surt att pressa i själva fruktsaften i kombuchan, som ju är lite sur i sig själv. En fördel med den här metoden är att man bara får aromsmaken från citrusskalen till sin kombucha men ingen extra syra.
Som komplement till citrusen tog jag ett par bitar kanel. Känns som det kommer bli en bra kombo!
Om 1-2 veckor, provsmakning!
*Smaskens!*
---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALU. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.
OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning.
Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.